Pasta med tomatsås

En klassisk rätt som är lika enkel som genial. Vill man satsa lite extra kan man byta ut de krossade tomaterna mot mogna plommontomater som man kärnar ur och skär i mindre bitar.

Ingredienser (4 portion)

1 gul lök
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 tsk socker
½ tsk salt
svartpeppar
400 g pasta
parmesanost

Tillagning

Skala och hacka löken fint. Fräs den på medelhög värme i olivoljan i en kastrull.

Tillsätt krossade tomater och tomatpuré.

Krydda med socker, salt och svartpeppar. Eventuellt kan man också krydda med en färsk ört, t.ex. basilika.

Låt såsen sjuda i 30 minuter.

Koka pastan enligt anvisningar.

Sila bort pastavattnet och blanda pastan med såsen.

Riv över färsk parmesanost och servera genast.

Fler liknande recept