Pasta carbonara

Det finns otaliga varianter av det här receptet, men frågan är om inte det här är det som lättast ger den där härligt krämiga carbonarasåsen. Det är ytterst viktigt att servera direkt när rätten är färdig.

Ingredienser (4 portion)

500 g spagetti
200 g rökt sidfläsk
5 äggulor
2 dl grädde
2 dl riven parmesanost
1 tsk svartpeppar

Tillagning

Blanda äggulor, grädde och 1 dl parmesanost i en bunke. Rör om ordentligt.

Skär sidfläsket i små tärningar och stek tills de får en fin yta. Lägg åt sidan på hushållspapper.

Koka spagettin enligt anvisningar och häll av vattnet.

Blanda spagetti, äggblandningen och sidfläsket hastigt i en stor pastaskål.

Servera på tallrikar med svartpeppar och parmesan. Vissa vill även ha en äggula på toppen.

You May Also Like

1.Maya

En klassiker hemma hos oss. Alla älskar krämigheten!
2.Joopey

Riktigt bra recept på Carbonara. Man måste dock börja käka direkt när det är färdigt.
3.Jag

Har för mig att det är pancetta i originalreceptet...
4.liiizy

inte ball azzå!
5.mia

Carbonara ska ju egentligen inte vara såsigt alls...
6.Hans f

De är det mest vidriga jag ätit någon gång. Smakar ju äggula och ändå följde jag recetet till punkt och pricka.
7.ReplyMannen

"Skär sidfläsket i små tärningar och stek tills de får en fin yta. Lägg åt sidan på hushållspapper" Är ni från vettet! Hälla av den rökiga fina smaken?
8.Finsmakaren

Vanligtvis är pasta carbonara en utav mina favoriträtter. Just den här tillsynes enkla varianten av recept är god och lätt att tillaga. Själv föredrar jag det lite mer utmanande receptet. Det är svårare att tillaga och kan bli hemskt motbjudande om man gör ett enda litet misstag med tillagningen.
9.Finskmakaren

Men den mer utmanande varianten kan också bli himmelskt mycket godare.
10.Il Cuoco

Ska inte vara grädde i carbonara. Så typiskt Svenskt. Stek pancetta med vitlök. Blanda några ägg med en del pecorino och en del parmesano, salt och peppar. Koka pasta och låt pancettan stå på LÅG värme. När pastan är klar blandar du allt i stekpannan. Servera direkt
11.Mike

Il Cuoco: "Ska inte vara grädde i carbonara. Så typiskt Svenskt. Stek pancetta med vitlök. Blanda några ägg med en del pecorino och en del parmesano, salt och peppar. Koka pasta och låt pancettan stå på LÅG värme. När pastan är klar blandar du allt i stekpannan. Servera direkt" Till detta säger ja Blää!
12.bart

Riktigt god, vad fan klagar ni på???
13.Svenne

Lite för torr för passa mig & sambo. Spagetti med bröd som min sambo sa. För att försvenska det: Minska antingen pastan med 100-150 gram eller öka på baconen med 100 gram. Ta ytterliggare en dl grädde. På ett av äggen, ta med allt. Dvs även vitan. Nu blir det lite krämigare.
14.Jens

Smaken är som baken delad. Sluta bråka. (:
15.Malin

Testade detta receptet.. inte gott alls. Håller mig hällre till färdiga man kan köpa i affären då!
16.Tore

Upplysningsvis så lagas Carbonaran olika även i Italien. Så att påstå att versionen med Grädde är en försvenskad variant är trams. Har ätit den godaste Carbonaran någonsin i Florens - med Grädde!!
17.Thomas

Tyvärr försvenskar vi alla orginalrecept. Finns ett antal olika italienska recept, ALDRIG har jag sett grädde i något av dessa :p. Krämigheten kommer av ägg och äggula, pecorino och parmesan ... inget annat.
18.rardvot

i am from Italy hello. Can you help me translate? /rardor
19.MixZes

Thank you very much for the invitation :). Best wishes. PS: How are you? I am from France :)


* = Obligatoriskt fält