En enkel höstefterrätt som man kan förbereda i god tid om man så vill. Skala päronen och förvara dem i vatten med tillsatt askorbinsyra (C-vitamin), 1 msk till drygt en liter vatten.
Päron Madeleine
Ingredienser (4 portion)
4 stora mogna päron
1 msk citronskal
2 msk färskpressad citron
¾ dl strösocker
1 msk osaltat smör
2 dl vispgrädde
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala päronen, halvera och ta bort kärnhusen.
Lägg päronen i en smord ugnssäker form och pensla dem med pressad citron. Häll överbliven citronsaft i formen.
Strö ut citronskal och socker på päronen. Klicka på smöret.
Sätt in päronen i ugnen och grädda 10-15 minuter. Ös/pensla päronen minst en gång under gräddningen.
Vispa grädden.
Lägg hälften av grädden i ugnsformen och servera resten i en skål. Servera genast.