Päron Madeleine

En enkel höstefterrätt som man kan förbereda i god tid om man så vill. Skala päronen och förvara dem i vatten med tillsatt askorbinsyra (C-vitamin), 1 msk till drygt en liter vatten.

Ingredienser (4 portion)

4 stora mogna päron
1 msk citronskal
2 msk färskpressad citron
¾ dl strösocker
1 msk osaltat smör
2 dl vispgrädde

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala päronen, halvera och ta bort kärnhusen.

Lägg päronen i en smord ugnssäker form och pensla dem med pressad citron. Häll överbliven citronsaft i formen.

Strö ut citronskal och socker på päronen. Klicka på smöret.

Sätt in päronen i ugnen och grädda 10-15 minuter. Ös/pensla päronen minst en gång under gräddningen.

Vispa grädden.

Lägg hälften av grädden i ugnsformen och servera resten i en skål. Servera genast.

Fler liknande recept