Parmesanpanerad spätta

Dubbelpanerad spätta med parmesan är mat som uppskattas av både barn och vuxna.

Servera gärna spättan med remouladsås.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4-6 spättafiléer
2 dl dinkelsikt eller vetemjöl
2 tsk salt
2-3 ägg
1 ½ dl finriven parmesanost
2 dl ströbröd
nymald svartpeppar
citronklyftor

Tillagning

Mät upp mjölet på en tallrik och blanda det med saltet och svartpepparn.

Vispa ihop äggen i en djup tallrik.

Blanda slutligen osten och ströbrödet på en tredje tallrik.

Vänd först spättafilén i mjölet, skaka av lätt.

Doppa den i äggvispet.

Vänd slutligen i ströbrödsblandningen.

Lägg filéerna åtskilda på ett smörpapper.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och 1 msk matolja.

Stek spättafiléerna i omgångar 2 minuter per sida. Rengör stekpannan mellan varje omgång.

Servera spättan med citronklyftor, sallad och kokt potatis.

Fler liknande recept