Dubbelpanerad spätta med parmesan är mat som uppskattas av både barn och vuxna.
Servera gärna spättan med remouladsås.
Dubbelpanerad spätta med parmesan är mat som uppskattas av både barn och vuxna.
Servera gärna spättan med remouladsås.
4-6 spättafiléer
2 dl dinkelsikt eller vetemjöl
2 tsk salt
2-3 ägg
1 ½ dl finriven parmesanost
2 dl ströbröd
nymald svartpeppar
citronklyftor
Mät upp mjölet på en tallrik och blanda det med saltet och svartpepparn.
Vispa ihop äggen i en djup tallrik.
Blanda slutligen osten och ströbrödet på en tredje tallrik.
Vänd först spättafilén i mjölet, skaka av lätt.
Doppa den i äggvispet.
Vänd slutligen i ströbrödsblandningen.
Lägg filéerna åtskilda på ett smörpapper.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och 1 msk matolja.
Stek spättafiléerna i omgångar 2 minuter per sida. Rengör stekpannan mellan varje omgång.
Servera spättan med citronklyftor, sallad och kokt potatis.