Parisare, eller parisersmörgås, är en mycket god fransk variant på hamburgaren.
Receptet är beräknat så att man får två stycken parisare var, är man mindre hungrig så går det bra att halvera.
Parisare, eller parisersmörgås, är en mycket god fransk variant på hamburgaren.
Receptet är beräknat så att man får två stycken parisare var, är man mindre hungrig så går det bra att halvera.
8 skivor vitt bröd
smör
400-500 g nötkött
salt
vitpeppar
1 tsk potatismjöl
4 msk grädde
½ dl vatten
4 msk finhackad inlagd rödbeta
½ hackad liten lök
3 msk kapris
Bred smöret på brödskivorna.
Blanda samman övriga ingredienser till en smidig färs.
Fördela färsen på bröden.
Stek på svag värme, först med färssidan ned tills biffen blivit stek.
Vänd därefter på parisaren och stek på brödsidan tills den fått färg.