Nyttiga kycklingnuggets (chicken nuggets)

Kycklingnuggets är en favorit i alla åldrar. Servera de krispiga kycklingbitarna med sötsursås och ris.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

600-700 g kycklingfilé
1 ägg
1 dl dinkelsikt
1 ½ tsk salt
1 dl fint riven parmesanost
1 ½ dl polenta
1 msk rapsolja
1 msk smör
Sötsursås
1 liten burk inlagd ananas
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
4 msk rapsolja
1 dl hönsbuljong från tärning (se anvisningar på förpackningen)
3 msk röd vinäger
½ dl strösocker
1 tsk tomatpure
2 msk mald arrowrot
2 msk kallt vatten

Tillagning

Sötsur sås: Hacka ananas, scharlottenlök och vitlök.

Hetta upp oljan i en kastrull.

Fräs grönsakerna utan att de tar färg.

Blanda ner de övriga ingredienserna och låt koka upp.

Rör ihop redningen och tillsätt den under omrörning till önskad konsistens.

Sila såsen. Avsluta med att pressa ur saften ur ananasbitarna.

Låt svalna.

Kycklingnuggets: Skär kycklingen i mindre bitar.

Vispa upp ägget i en skål eller djup tallrik.

Blanda dinkelsikt och salt i en annan skål eller tallrik.

Blanda riven parmesanost och polenta i en tredje skål eller tallrik.

Vänd kycklingbitarna i dinkelsikt, doppa i det uppvispade ägget och avsluta med att panera med polenta/parmesanost.

Smält smöret och tillsätt rapsoljan.

Stek kycklingnuggetsarna gyllenbruna.

Servera kycklingnuggets med sötsursås och ris.

Fler liknande recept