Snabblagad allt-i-ett räkrätt med ras el hanout. Ras el hanout är en nordafrikansk kryddblandning som numera finns i de flesta välsorterade svenska mataffärer. Ras el hanout har inte nåt bestämt recept, men oftast ingår kryddnejlika, kardemumma, koriander, spiskummin, kanel, mald chilipeppar, muskot, peppar och gurkmeja.
300 g nyskalade räkor
1 bit grovt hackad färsk ingefära
2-3 vitlöksklyftor
2 urkärnade medelstora tomater
1 fint skivad gul lök
¾ dl vegetabilisk olja
2 tsk ras el hanout
handfull kokosflingor
färsk koriander
Kokosris
3 dl basmatiris
4 dl kokosmjölk
2 dl vatten
¼ tsk salt
Koka upp kokosmjölk, vatten och salt.
Tillsätt riset och koka i 15 minuter på svag värme. Låt dra i 5 minuter. Lufta med en gaffel.
Kör ingefära, vitlök och tomater till en röra med en valfri mixer.
Stek löken på medelvärme i 10 minuter.
Tillsätt ras el hanout och tomatröran. Rör om då och då. När det bubblar tillsätts räkor.
När räkorna blivit varma är det klart. Strö över kokosflingor och korander.