En enkel musselsoppa för två personer.
Musselsoppa
Ingredienser (2 portion)
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
25 g hackad rotselleri
2 msk smör
1 tsk torkad basilika
nymald svartpeppar
1 dl torrt vitt vin
400 g konserverade tomater
250 g konserverade musslor i vatten
½ tsk salt rivet skal av ¼ citron
Tillagning
Smält smöret i en kastrull
Lägg i lök, vitlök och rotselleri och låt det fräsa tills löken är gyllengul och nästan genomskinlig.
Tillsätt basilika, svartpeppar, vin, tomaterna med sitt spad, musselspadet samt salt. Lägg på lock och
låt soppan koka ca 10 minuter.
Lägg i musslorna och låt soppan sjuda upp igen, men ej koka. Smaka av.
Strö över citronskalet.
Servera musselsoppan med kuvertbröd eller baguette och gärna en god, mild ost.