Minipizza med rökt lax

En supergod och lättlagad förrätt som garanterat gör succé oavsett tillfälle. Ett glas champagne är perfekt till. Har man tillgång till kantareller kan man testa denna minipizza istället.

[ssba-buttons]

Ingredienser (16 portion)

Deg
30 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
2 msk olivolja
6-7 dl vetemjöl
½ tsk salt
Topping
2 dl crème fraiche
2 tsk pressad citron
2 msk hackad dill
1 nypa salt
nymald svartpeppar
8 skivor rökt lax
finhackad rödlök

Tillagning

Lös upp jästen i lite av vattnet i en degbuke. Tillsätt resten av vattnet. Blanda i olja, salt och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i minst 45 minuter under bakduk.

Blanda crème fraiche, pressad citron, dill, salt och svartpeppar. Ställ i kylskåpet.

Sätt ugnen på 250 grader.

Dela degen i 16 delar och kavla ut till cd-skivstora pizzabottnar.

Lägg dem på smord eller bakpappersbeklädd plåt.

Grädda i mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna lite.

Lägg på en halv skiva lax på varje pizza och klicka på den kalla såsen och strö över lite rödlök.

Fler liknande recept