En snabb och enkel italiensk vegetarisk soppa som mättar bra.
Minestronesoppa
Ingredienser (4 portion)
1 gul lök
2 msk olivolja
3 hackade vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl pastasnäckor
1 msk färsk basilika
½ msk torkad timjan
½ msk chilipeppar
nymald svartpeppar
havssalt
Tillagning
Hacka löken och fräs den i oljan.
Skär purjo och paprika i kuber.
Rör ner dem i lökfräset när löken blivit gyllenbrun. Stek på medelvärmei 5 minuter.
Pressa i vitlök och häll i de krossade tomaterna.
Smula ner buljongtärningen och häll på vattnet.
Rör i basilika och timjan. Salta och peppra. Låt sjuda några minuter.
Häll i pastan. Låt koka tills den är al dente.