Lättlagade köttbullar enligt den trendiga LCHF-dieten (LowCarbHighFat). Köttbullarna är så goda att de går att servera även till gäster som inte tror på att fett ökar förbränningen. Som en extra bonus så älskar barn dessa köttbullar.
LCHF-köttbullar
Ingredienser (4 portion)
600 g blandfärs
1 ägg
½-1 tsk sambal oelek
2 klyftor pressad vitlök
salt
nymald svartpeppar
1 dl vispgrädde
smör till stekning
Tillagning
Blanda allt utom vispgrädden i en bunke.
Rör i vispgrädden i omgångar till en jämn smet.
Forma 30-40 köttbullar. Glöm inte att blöta händerna med kallt vatten med jämna mellanrum så blir bullarna jämna och fina.
Smält smöret i stekpannan och stek köttbullarna i två omgångar.
Servera med blomkålsmos och smörstekt broccoli.