En smakrik variant av lammfärsbiffar som får extra smak av fetaost, persilja och oliver.
Lammfärsbiffar med tzatziki
Ingredienser (4 portion)
Lammfärsbiffar
500 g lammfärs
100 g fetaost
1 dl gröna oliver
2 ägg
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
2 vitlöksklyftor
smör
1 dl finhackad bladpersilja
Tzatziki
½ gurka
4 dl grekisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt
Klyftpotatis
500 g potatis
flingsalt
Tillagning
Lammfärsbiffar: Skär fetaosten i små kuber och pressa vitlöken.
Blanda ost, vitlök, lammfärs, oliver, salt, peppar och ägg i en bunke. Arbeta ihop till en smidig smet.
Forma 1 cm höga biffar med händerna och rulla kortsidan i hackad persilja.
Stek biffarna i smör.
Tzatziki: Skala och riv gurkan på rivjärnets grövsta sida. Pressa ur all vätska med händerna.
Blanda gurka, grekisk yoghurt, olivolja och pressa i vitlöksklyftorna. Rör om ordentligt.
Smaka av med salt. Låt stå och dra minst en timme, gärna längre.
Klyftpotatis: Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och dela potatisen i klyftor och lägg den på en plåt.
Ställ in i ugnen i 20-30 minuter. Smaka av med flaksalt.