
Den italienska kryddblandningen gremolata består av den kulinariska treenigheten citronskal, bladpersilja och vitlök. Gremolata passar till kyckling, fisk och fläsk.
Den italienska kryddblandningen gremolata består av den kulinariska treenigheten citronskal, bladpersilja och vitlök. Gremolata passar till kyckling, fisk och fläsk.
1 dl vitt vin
1 dl kallt vatten
1 msk konc kycklingfond
450 g kycklinglårfiléer
1 msk livolja
2 dl Oatly iMat
flingsalt
nymald svartpeppar
Gremolata
rivet skal av 1 stor tvättad citron
3 finhackade vitlöksklyftor
1 dl finhackad bladpersilja
Till servering
nykokt pasta
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dem i oljan i en vid panna tills de får lite färg, ca 4 minuter.
Salta och peppra generöst.
Häll på vin, vatten, fond och låt det koka utan lock i 5 minuter.
Tillsätt Oatly iMat och låt allt bli varmt.
Häll av spaghettin och rör i den.
Blanda ingredienserna till gremolatan och rör i det precis innan servering.
Strö över lite flingsalt och nymalen peppar.