Laktosfri kycklingpasta med gremolata

Den italienska kryddblandningen gremolata består av den kulinariska treenigheten citronskal, bladpersilja och vitlök. Gremolata passar till kyckling, fisk och fläsk.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

1 dl vitt vin
1 dl kallt vatten
1 msk konc kycklingfond
450 g kycklinglårfiléer
1 msk livolja
2 dl Oatly iMat
flingsalt
nymald svartpeppar
Gremolata
rivet skal av 1 stor tvättad citron
3 finhackade vitlöksklyftor
1 dl finhackad bladpersilja
Till servering
nykokt pasta

Tillagning

Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dem i oljan i en vid panna tills de får lite färg, ca 4 minuter.

Salta och peppra generöst.

Häll på vin, vatten, fond och låt det koka utan lock i 5 minuter.

Tillsätt Oatly iMat och låt allt bli varmt.

Häll av spaghettin och rör i den.

Blanda ingredienserna till gremolatan och rör i det precis innan servering.

Strö över lite flingsalt och nymalen peppar.

Fler liknande recept