Kycklingvingar i vitlökssmör

Kycklingvingar har kommit att bli alltmer populära på senare år. Till den här rätten skall du inte använda hela kycklingvingen ända ut i spetsen utan enbart de två innersta lederna. Annars blir det inte mycket kött att knapra på. Ett glas lätt rödvin passar till, gärna en sval Beaujolais.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

16 kycklingvingar
olivolja
salt och peppar
Vitlökssmör
200 g rumsvarmt smör
1 knippe persilja
ett par kvistar timjan
5-6 vitlöksklyftor
några stänk worcestershiresås
salt och peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200-225 grader.

Dela på vingarna och skär bort yttersta leden. Dra försiktigt ned kycklingköttet mot den tjockaste delen så att benet blir synligt. Pensla med olivolja, salta och peppra.

Ställ vingarna på kant i en smord ugnssäker form så att benen pekar uppåt. Stek dem frasiga i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Gör under tiden vitlöksmöret. Finhacka persilja och timjan. Krossa vitlöken. Rör ihop alla ingredienser.

Pensla vingarna rikligt med smöret eller klicka på det. Fortsätt stekningen tills smöret smält, kycklingen är genomstekt och hela rätten bubblar.

Servera rykande varmt med exempelvis nybakat vitt bröd.

Fler liknande recept