En snabb och festlig rätt med sting i. Enkel nog att göra en vardag, men passar även som det lilla extra en fredag.
Kycklingsspett med heta nudlar
Ingredienser (4 portion)
Marinerade kycklingspett
600 g kycklingfilé
1 lime
2 msk japansk soja
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
Heta nudlar
250 g äggnudlar
2 msk rapsolja
2 msk hackad färsk koriander
2 msk finhackad spansk pepparfrukt
1 tsk salt
3 msk vatten
Tillagning
Marinerade kycklingspett: Sätt ugnen på grill 250°.
Pressa limefrukten och riv dess skal. Blanda med, japansk soja, rapsolja, pressade vitlöksklyftor och svartpeppar.
Skär kycklingfilén i långsmala 2-3 cm breda längder och blanda med limemarinaden.
Trä upp kycklingen på spett och grilla i ugnen 15-20 minuter. Vänd efter halva tiden.
Heta nudlar: Blötlägg nudlarna i kallt vatten.
Häll av vattnet från nudlarna och lägg dem i en het wok- eller stekpanna tillsammans med rapsolja, hackad färsk koriander, hackad spansk pepparfrukt, salt och vatten. Fräs tills nudlarna blivit varma.
Servera med sweet chilisås.