Kycklingsspett med heta nudlar

En snabb och festlig rätt med sting i. Enkel nog att göra en vardag, men passar även som det lilla extra en fredag.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

Marinerade kycklingspett
600 g kycklingfilé
1 lime
2 msk japansk soja
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
Heta nudlar
250 g äggnudlar
2 msk rapsolja
2 msk hackad färsk koriander
2 msk finhackad spansk pepparfrukt
1 tsk salt
3 msk vatten

Tillagning

Marinerade kycklingspett: Sätt ugnen på grill 250°.

Pressa limefrukten och riv dess skal. Blanda med, japansk soja, rapsolja, pressade vitlöksklyftor och svartpeppar.

Skär kycklingfilén i långsmala 2-3 cm breda längder och blanda med limemarinaden.

Trä upp kycklingen på spett och grilla i ugnen 15-20 minuter. Vänd efter halva tiden.

Heta nudlar: Blötlägg nudlarna i kallt vatten.

Häll av vattnet från nudlarna och lägg dem i en het wok- eller stekpanna tillsammans med rapsolja, hackad färsk koriander, hackad spansk pepparfrukt, salt och vatten. Fräs tills nudlarna blivit varma.

Servera med sweet chilisås.

Fler liknande recept