Snabb pasta med massor av smak. Vill man ha ännu mer smak kan man slå till på lite stilton istället för gorgonzola.
Krämig pasta med gorgonzola och valnötter
Ingredienser (4 portion)
4 portioner penne
1 stor eller 2 mindre gula lökar
25 g smör
2 klyftor vitlök
70 g sköljd färsk bladspenat
2 msk hackad färsk salvia
150 g tärnad gorgonzola
1/2 dl creme fraiche
salt
nymald svartpeppar
1 1/2 dl hackade valnötter
Tillagning
Koka pennen enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och skiva löken tunnt.
Skala och hacka eller skiva vitlöken.
Hetta upp smöret i en stekpanna och stek löken mjuk.
Tillsätt vitlöken, salvian och bladspenaten och stek till några minuter.
Blanda den kokta pastan, lökfräset, creme fraiche och gorgonzola och värm någon minut.
Salta och peppra och servera med valnötter.