En het, snabblagad och värmande krabbsås. Servera krabbsåsen till favoritpastasorten.
Krabbsås till pasta
Ingredienser (4 portion)
10 cm stjälkselleri
1 schalottenlök
olivolja
1 burk hela tomater
½-1 msk chiliflakes
1 burk krabba (170 g)
2 dl créme fraiche
1-2 dl riven parmesanost
salt
nymald svartpeppar
500 g torkad pasta, t.ex. papardelle
Tillagning
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja i.
Hacka stjälkselleri och schalottenlök fint. Fräs i olivoljan utan det tar färg.
Häll på de hela burktomaterna, strö på chiliflakesen och låt puttra under lock i några minuter.
Blanda ner krabba och créme fraiche. Låt puttra ytterligare några minuter.
Rör ner riven parmesanost och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Blanda med pastan.