Krabbsås till pasta

En het, snabblagad och värmande krabbsås. Servera krabbsåsen till favoritpastasorten.

Ingredienser (4 portion)

10 cm stjälkselleri
1 schalottenlök
olivolja
1 burk hela tomater
½-1 msk chiliflakes
1 burk krabba (170 g)
2 dl créme fraiche
1-2 dl riven parmesanost
salt
nymald svartpeppar
500 g torkad pasta, t.ex. papardelle

Tillagning

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja i.

Hacka stjälkselleri och schalottenlök fint. Fräs i olivoljan utan det tar färg.

Häll på de hela burktomaterna, strö på chiliflakesen och låt puttra under lock i några minuter.

Blanda ner krabba och créme fraiche. Låt puttra ytterligare några minuter.

Rör ner riven parmesanost och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Blanda med pastan.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält