Krabbkakor

Små mjuka krabbkakor med piffig sötsur chilisåsen. Som kött förutom krabba i krabbkakorna använder man kolja, hoki eller torsk. Krabbkakorna passar som förrätt.

Ingredienser (4 portion)

200 g rensat krabbkött, gärna king crab
150 g kall kokt filé av kolja, hoki eller torsk
1 ägg
½ liten gul lök
1 röd paprika
120 g brödtärningar
½ dl crème fraiche
salt
nymalen vitpeppar
smör
Sötsur chilisås
3 msk sweet chili-sås
3 msk pressad limesaft
1 tsk finhackad färsk ingefära
1 msk finhackad koriander

Tillagning

Sötsur chilisås: Vispa ihop sweet chili-sås, pressad lime, ingefära och koriander.

Krabbkakor: Skala och finhacka löken och fintärna paprikan.

Krama ur krabb- och fiskköttet och lägg det i en stor bunke.

Lägg i lök, paprika och brödtärningar och blanda ner ägg och crème fraiche.

Rör allt till en grov smet och krydda med salt och vitpeppar.

Forma krabbsmeten till små biffar, 30–50 g/st, och stek dem på medelhög värme i smör.

Lägg upp krabbkakorna på tallrik och servera såsen till. Vill man göra det matigare kan man även ha ris till.

Fler liknande recept