
Små mjuka krabbkakor med piffig sötsur chilisåsen. Som kött förutom krabba i krabbkakorna använder man kolja, hoki eller torsk. Krabbkakorna passar som förrätt.
Små mjuka krabbkakor med piffig sötsur chilisåsen. Som kött förutom krabba i krabbkakorna använder man kolja, hoki eller torsk. Krabbkakorna passar som förrätt.
200 g rensat krabbkött, gärna king crab
150 g kall kokt filé av kolja, hoki eller torsk
1 ägg
½ liten gul lök
1 röd paprika
120 g brödtärningar
½ dl crème fraiche
salt
nymalen vitpeppar
smör
Sötsur chilisås
3 msk sweet chili-sås
3 msk pressad limesaft
1 tsk finhackad färsk ingefära
1 msk finhackad koriander
Sötsur chilisås: Vispa ihop sweet chili-sås, pressad lime, ingefära och koriander.
Krabbkakor: Skala och finhacka löken och fintärna paprikan.
Krama ur krabb- och fiskköttet och lägg det i en stor bunke.
Lägg i lök, paprika och brödtärningar och blanda ner ägg och crème fraiche.
Rör allt till en grov smet och krydda med salt och vitpeppar.
Forma krabbsmeten till små biffar, 30–50 g/st, och stek dem på medelhög värme i smör.
Lägg upp krabbkakorna på tallrik och servera såsen till. Vill man göra det matigare kan man även ha ris till.