Smakrik köttfärslåda.
Köttfärslåda
Ingredienser (4 portion)
2 kakor tunnbröd
1 dl buljong
Köttfärsröra
1 gul lök
200 g blandfärs
några msk buljong
3-4 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 tsk tacokrydda
1 tsk oregano
1 tsk timjan
Ostsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 dl riven ost
Gratinering
1 dl riven ost
Tillbehör
sallad
rårivna morötter
Tillagning
Köttfärsröra: Skala och hacka löken.
Smält smör i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den får färg.
Öka värmen och tillsätt färsen.
Bryn den under omrörning med en gaffel så att den blir smulig och får fin färg.
Häll på buljong och tomatpuré och låt puttra några minuter. Krydda efter egen smak.
Ostsås: Smält smör och vispa ner mjölet.
Späd med mjölken under omrörning och låt såsen sjuda på svag värme i minst 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Tag kastrullen från plattan och rör ner osten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela tunnbrödet i bitar och doppa dem i buljong. Lägg ett lager tunnbröd i botten på en rund ugnsfast form. Lägg på färs och därefter ostsås. Täck med ett nytt lager tunnbröd som doppats i buljong. Strö över riven ost.
Gratinera i ugnen ca 15 minuter.
Servera köttfärslådan med en god grönsallad eller rårivna morötter.