Smakrika köttfärsbiffar med grönsaker och vinbärsky.
Köttfärsbiffar
Ingredienser (4 portion)
500 g nötfärs
½ gul lök
1 bit rotselleri
1 dl hackad färsk persilja
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1+1 ½ dl mjölk
1 msk smör
2 msk vispgrädde
1 msk japansk soja
2 msk vinbärsgelé
Tillagning
Skala och finhacka löken.
Skala och grovriv rotselleri.
Blanda färsen med lök, rotselleri, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl mjölk till en jämn färs.
Forma 8 jämna biffar.
Stek biffarna i smör i en stekpanna c:a 3-4 minuter per sida.
Häll i resten av mjölken och grädden i pannan. Krydda med soja och vinbärsgelé.
Låt skyn koka ihop några minuter.
Servera med potatis eller en rotfruktspytt.