
Även om den stora möbeltillverkaren hävdar annorlunda så är köttbullar inte en specifik svensk rätt. Den finns i olika varianter i andra länder. För att köttbullarna ska blir så runda och goda som möjligt använd finmalen köttfärs.
Även om den stora möbeltillverkaren hävdar annorlunda så är köttbullar inte en specifik svensk rätt. Den finns i olika varianter i andra länder. För att köttbullarna ska blir så runda och goda som möjligt använd finmalen köttfärs.
250 g nötfärs
250 g fläskfärs
1 ägg
¼ dl ströbröd
2 dl vatten eller mjölk
1 liten gul lök (eller 1 tsk lökpulver om man har barn som klagar när de får en bit lök i munnen)
salt
peppar
Blanda samman vätskan och ströbrödet i bunke, låt ströbrödet svälla i ca 10 minuter.
Hacka löken fint.
Blanda samman färs, ströbröd, ägg, salt och peppar.
Rulla runda köttbullar.
Stek köttbullarna på medelvärme.