Kokosbrownies

Härligt fylliga och kladdiga brownies.

Ingredienser (16 portion)

100 g kakaopulver
250 g osaltat smör
500 g råsocker strö
4 vispade ägg
100 g vetemjöl med bakpulver
100 g kokosflingor
ev. florsocker att strö över

Tillagning

Sätt ugnen på 180 grader (160 grader om man har varmluft)

Klä en form 21x21 cm (eller motsvarande) med bakplåtspapper.

Blanda kakao, smör och råsocker i en stor tjockbottnad kastrull och sätt. Lät smälta försiktigt och rör om så det inte bränner vid.

När allt är blandat och smält ta bort från värmen och låt svalna lite.

Rör i det uppvispade ägget lite i taget, följt av mjöl och kokosflingor.

Häll smeten i formen och baka i 45 minuter mitt i ugnen. Kontrollera efter 30 minuter så inte ovansidan håller på att bli för bränd. Täck isfåll med bakplåtspapper eller aluminumfolie.

Låt svalna i formen och lyft därefter försiktigt ur den och skär i bitar och servera.

You May Also Like

1.Sally

Supergott! smakade lite likt amerikans kola fast i brownieformat!
2.Sally

Supergott! smakade lite likt amerikans kola fast i brownieformat!
3.hemmakocken

Det funkar! Gott som en fika till kaffet eller bara om man är sötsugen. Blir extra gott om man använder vanligt strösocker! ska man äta gott så ska man inte snåla på kolhydraterna! Gillar man russin som jag så blir det ännu godare och saftigare. Annars kan man även mixa en banan och lägga till lite mer vetemjöl! Tog med mig detta bakverk till min väninnas knytkalas och det blev en succe! Mina barn gillade också denna variant av kladdkaka och dem lade lite glass vid sidan om på tallriken! Hälsningar Britt-Marie


* = Obligatoriskt fält