Kokosbrownies

Härligt fylliga och kladdiga brownies.

Ingredienser (16 portion)

100 g kakaopulver
250 g osaltat smör
500 g råsocker strö
4 vispade ägg
100 g vetemjöl med bakpulver
100 g kokosflingor
ev. florsocker att strö över

Tillagning

Sätt ugnen på 180 grader (160 grader om man har varmluft)

Klä en form 21x21 cm (eller motsvarande) med bakplåtspapper.

Blanda kakao, smör och råsocker i en stor tjockbottnad kastrull och sätt. Lät smälta försiktigt och rör om så det inte bränner vid.

När allt är blandat och smält ta bort från värmen och låt svalna lite.

Rör i det uppvispade ägget lite i taget, följt av mjöl och kokosflingor.

Häll smeten i formen och baka i 45 minuter mitt i ugnen. Kontrollera efter 30 minuter så inte ovansidan håller på att bli för bränd. Täck isfåll med bakplåtspapper eller aluminumfolie.

Låt svalna i formen och lyft därefter försiktigt ur den och skär i bitar och servera.

Fler liknande recept