
Grekiska lammfärsjärpar, Keftedes, känns nästan som svensk husmanskost. Servera keftedes med ungsrostade potatishalvor, grekisk sallad och tzatziki.
Grekiska lammfärsjärpar, Keftedes, känns nästan som svensk husmanskost. Servera keftedes med ungsrostade potatishalvor, grekisk sallad och tzatziki.
¾ dl ströbröd
2 dl vatten
2 tsk havssalt
nymald svartpeppar
2-3 klyftor vitlök
1 ägg
½-1 dl hackad persilja
500 g lammfärs
Blanda ströbröd och vatten i en stålbunke. Låt svälla i 10 minuter.
Blanda i salt, svartpeppar, pressad vitlök, ägg och persilja. Rör om ordentligt.
Tillsätt lammfärsen och blanda allt väl.
Forma stora järpar.
Stek i smör och olivolja. Bryn först på hög värme och därefter på medelvärme. Tar 6-7 minuter tills de är genomstekta.