Kasslergratäng med broccoli

En kasslergratäng med härliga italienska smaker. Billiga ingredienser och enkel att tillreda.

Servera med nykokt ris och en fräsch sallad.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

300 g djupfryst broccoli
500 g kassler
nymald svartpeppar
3 msk strimlad färsk basilika
3 dl vispgrädde
4 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
1 riven mozzarella
1 dl riven stark grevé

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader

Koka broccolin lätt och låt den rinna av väl.

Lägg broccolin på botten i en smord ugnsäker form.

Skär kasslern i tunna skivor och placera dem på broccolin.

Kydda med peppar och strimlad basilika.

Vispa grädden till lätt skum och blanda ner tomatpurén och oreganon.

Fördela blandningen över kassler och broccoli i formen.

Strö på mozzarella och grevéost.

Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 15 min.

Fler liknande recept