
En kasslergratäng med härliga italienska smaker. Billiga ingredienser och enkel att tillreda.
Servera med nykokt ris och en fräsch sallad.
En kasslergratäng med härliga italienska smaker. Billiga ingredienser och enkel att tillreda.
Servera med nykokt ris och en fräsch sallad.
300 g djupfryst broccoli
500 g kassler
nymald svartpeppar
3 msk strimlad färsk basilika
3 dl vispgrädde
4 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
1 riven mozzarella
1 dl riven stark grevé
Sätt ugnen på 225 grader
Koka broccolin lätt och låt den rinna av väl.
Lägg broccolin på botten i en smord ugnsäker form.
Skär kasslern i tunna skivor och placera dem på broccolin.
Kydda med peppar och strimlad basilika.
Vispa grädden till lätt skum och blanda ner tomatpurén och oreganon.
Fördela blandningen över kassler och broccoli i formen.
Strö på mozzarella och grevéost.
Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 15 min.