Isterband med dillstuvad potatis

Klassisk husmanskost. Dillstuvad potatis med isterband serveras med fördel med rödbetor och gärna skånsk senap. Isterband är en lättrökt, grovkornig korv med tydligt syrlig smak. Den innehåller i huvudsak fläskkött, korngryn och potatis.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4 isterband
12 kokta fasta potatisar
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk smör
2 msk vetemjöl
salt
nymald vitpeppar
3 msk hackad dill
Tillbehör
skivade inlagda rödbetor
skånsk senap

Tillagning

Koka potatisen. Gärna med skal. Låt svalna.

Sätt ugnen på 200 grader (eller stek isterbanden sakta i en stekpanna på spisen).

Skiva den skalade och kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.

Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och rör om.

Häll sedan i mjölken och grädden under omrörning så att det kokar upp och tjocknar till en stuvning.

Låt stuvningen koka på svag värme och rör då och då i ca 10 minuter.

Dela under tiden isterbanden på längden och stek i en panna på spisen.

Stek isterbanden tills de har fin stekyta och är genomvarma ca 10-15 minuter.

Vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp.

Hacka dillen fint och tillsätt med salt och vitpeppar.

Smaka på den stuvade potatisen med eventuellt mer salt och vitpeppar.

Servera isterbanden med stuvad potatis, skånsk senap och skivade inlagda rödbetor.

Fler liknande recept