
God kycklingwok med nudlar med bra sting i smaken. Snabbmat med karaktär skulle man kunna kalla denna nudelwok.
God kycklingwok med nudlar med bra sting i smaken. Snabbmat med karaktär skulle man kunna kalla denna nudelwok.
200 g äggnudlar
1 gul, orange eller röd paprika
1 burk strimlade bambuskott
4 salladslökar
1 röd chili
1 burk kokosmjölk
1 msk flytande honung
400 g kycklingfilé
solrosolja
Marinad
2 msk japansk soja
1 msk färskpressad limesaft
1 msk riven ingefära
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av.
Blanda samman soja, limesaft och riven ingefära till en marinad i en liten skål.
Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg tärningarna i sojamarinaden och låt dem marinera i 15 minuter.
Kärna ur och strimla paprikan.
Låt bambuskotten rinna av.
Ansa och slanta salladslöken.
Kärna ur chilin, ta bort hinnorna och fininhacka den.
Fräs paprika, bambuskott, lök, svamp och chili i lite rapsolja i en wok eller i en stor stekpanna tills vätskan har kokat in.
Tillsätt kokosmjölk och flytande honung. Låt allt koka upp.
Stek kycklingen försiktigt i lite solrosolja så att den inte faller sönder.
Lägg nudlarna i woken och rör om. Tillsätt kycklingen och låt allt bli genomvarmt.