En klassiker vid alla svenska kulinariska helger. Gubbröra finns i oändliga variationer, med det här är en av de godaste. Gubbröra kan serveras både kall och varm. Servera på en skiva kavring, med öl och en iskall snaps till.
Gubbröra
Ingredienser (4 portion)
8 ansjovisfiléer
4 hårdkokta ägg
2 kokta kalla medelstora potatisar
1 gul lök
smör
1 dl finhackad färsk dill
½ dl finchackad gräslök
1 dl crème fraiche
kavring
Tillagning
Finhacka ansjovisen.
Skala och finhacka löken.
Skala och hacka äggen.
Hetta upp smör i en stekpanna.
Fräs löken på medelvärme utan att den tar färg.
Skala och skär potatisarna i halvcentimeterstora bitar.
Tillsätt ägg, ansjovis, dill, gräslök, potatis och crème fraiche. Rör om.
Låt gubbröran småputtra några minuter så att den får en krämig konsistens.
Servera röran ljummen på tunt skivad kavring.