Nyttig pastarätt med grönsaker. Vill man ha den mer matig kan man servera ugnsbakad lax till.
Grönsakspasta
Ingredienser (4 portion)
1 rödlök
250-300 g broccolibuketter
1 vitlöksklyfta
400 g tagliatelle
1 msk oliv- eller rapsolja
1 tsk salt
nymalen peppar
1 msk dijonsenap
150 g babyspenat
2 ½ dl Oatly iMat
riven parmesan
Tillagning
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och hacka vitlöken mycket fint.
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor.
Värm oljan i en panna, lägg i löken och låt den fräsa några minuter.
Koka broccolin lätt och tag upp den medan den fortfarande är krispig.
Häll i iMat, dijonsenap, salt och peppar i pannan och rör om väl.
Blanda ner broccolin och den kokta pastan.
Till sist sköljer du spenaten och vänder ner den i pastan.
Servera med riven parmesan och ev. ugnsbakad lax.