Grönsakspasta

Nyttig pastarätt med grönsaker. Vill man ha den mer matig kan man servera ugnsbakad lax till.

Ingredienser (4 portion)

1 rödlök
250-300 g broccolibuketter
1 vitlöksklyfta
400 g tagliatelle
1 msk oliv- eller rapsolja
1 tsk salt
nymalen peppar
1 msk dijonsenap
150 g babyspenat
2 ½ dl Oatly iMat
riven parmesan

Tillagning

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Skala och hacka vitlöken mycket fint.

Skala och skär rödlöken i tunna klyftor.

Värm oljan i en panna, lägg i löken och låt den fräsa några minuter.

Koka broccolin lätt och tag upp den medan den fortfarande är krispig.

Häll i iMat, dijonsenap, salt och peppar i pannan och rör om väl.

Blanda ner broccolin och den kokta pastan.

Till sist sköljer du spenaten och vänder ner den i pastan.

Servera med riven parmesan och ev. ugnsbakad lax.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält