
Nyttig pastarätt med grönsaker. Vill man ha den mer matig kan man servera ugnsbakad lax till.
Nyttig pastarätt med grönsaker. Vill man ha den mer matig kan man servera ugnsbakad lax till.
1 rödlök
250-300 g broccolibuketter
1 vitlöksklyfta
400 g tagliatelle
1 msk oliv- eller rapsolja
1 tsk salt
nymalen peppar
1 msk dijonsenap
150 g babyspenat
2 ½ dl Oatly iMat
riven parmesan
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och hacka vitlöken mycket fint.
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor.
Värm oljan i en panna, lägg i löken och låt den fräsa några minuter.
Koka broccolin lätt och tag upp den medan den fortfarande är krispig.
Häll i iMat, dijonsenap, salt och peppar i pannan och rör om väl.
Blanda ner broccolin och den kokta pastan.
Till sist sköljer du spenaten och vänder ner den i pastan.
Servera med riven parmesan och ev. ugnsbakad lax.