Grönkålssoppa

Grönkålssoppa blir en god lunch under vintern, t.ex. på Juldagen då man kan använda spadet från skinkan.

Ingredienser (4 portion)

Soppa
ca 375 g hackad färsk grönkål
2 msk smör
2 msk vetejöl
1 liter skinkspad eller färdig buljong
grovmalen svartpeppar - ett varv på kvarnen
ev salt
ev 1 dl grädde
Till servering
kokta ägg eller gammaldags äggkulor (blanda 3 msk mjukt smör med 3 hårdkokta äggulor och forma till kulor)

Tillagning

Smält smöret i en kastrull, rör ner mjöl och späd med buljongen, lite i taget.

Lägg i grönkålen och låt sjuda i 10 minuter.

Smaksätt med peppar och, om det behövs, lite salt. Men smaka först, skinkspadet kan vara salt.

Mixa soppan med en stavmixer, och om du vill kan du runda av med lite grädde. Servera med kokta ägghalvor eller gammaldags äggkulor.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält