Grillade laxkotletter

Grillade laxkotletter tillhör det skandinaviska kökets absoluta delikatesser. Servera med kokt färskpotatis och en god sås, till exempel vitvinssås, räksås eller hollandaisesås.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

0,8 kg rensad och fjällad mittbit av lax
salt
svartpeppar
citron
1 msk rapsolja

Tillagning

I grillpanna: Hetta upp grillpannan på högsta värme.

Häll på rapsoljan.

Salta och peppra fisken. Pressa på lite citron. Lägg fisken på grilljärnet och grilla 5-8 minuter per sida. Vänd endast 1 gång. Servera genast.

På kolgrill: Tänd grillen och vänta tills det blivit fin glöd.

Pensla gallret med rapsoljan.

Salta och peppra fisken. Pressa på lite citron. Lägg fisken på gallret och grilla 4-5 minuter per sida. Servera genast.

Fler liknande recept