Grillade laxkotletter tillhör det skandinaviska kökets absoluta delikatesser. Servera med kokt färskpotatis och en god sås, till exempel vitvinssås, räksås eller hollandaisesås.
Grillade laxkotletter
Ingredienser (4 portion)
0,8 kg rensad och fjällad mittbit av lax
salt
svartpeppar
citron
1 msk rapsolja
Tillagning
I grillpanna: Hetta upp grillpannan på högsta värme.
Häll på rapsoljan.
Salta och peppra fisken. Pressa på lite citron. Lägg fisken på grilljärnet och grilla 5-8 minuter per sida. Vänd endast 1 gång. Servera genast.
På kolgrill: Tänd grillen och vänta tills det blivit fin glöd.
Pensla gallret med rapsoljan.
Salta och peppra fisken. Pressa på lite citron. Lägg fisken på gallret och grilla 4-5 minuter per sida. Servera genast.