En snabb och enkel rätt på tonfisk. Tonfisk är lätt att laga till och passar extra bra att grilla. Det är dessutom ett nyttigt kött som är rikt på proteiner och Omega 3-fetter. Kan man få tag i färskpotatis är det godast.
Grillad tonfisk med varm potatissallad
Ingredienser (4 portion)
12 små delade potatisar
1 skivad rödlök
saften från en citron
4 bitar tonfisk (ca 125 g stycket)
olivolja
salt
peppar
400 g majskorn på burk
1 kruka hackad koriander
Tillagning
Koka potatisen.
Lägg rödlöken och citronsaften i en stor skål. Rör runt och låt dra. Salta och peppra.
Gnid in tonfiskbitarna med olivolja. Salta och peppra. Grilla tonfisken på ett grilljärn ca 1 minut per sida.
Blanda potatisen med rödlöken och citronsaften. Tillsätt majsen och den hackade koriandern. Servera med tonfisken.