Gnocchi och laxgratäng

Enkel lax- och pastagratäng för hela familjen.

Ingredienser (5 portion)

600 g färska gnocchi
bechamelsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
200 g gravad lax
200 g gröna ärter
50 g färsk babyspenat
25 g parmesan i bit
½ dl ströbröd

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka gnocchin enligt anvisningen på paketet.

Smält smöret i en kastrull.

Strö på vetemjöl och rör ned. Späd med mjölken.

Låt bechamelsåsen koka under omrörning i 5 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Varva gnocchi, lax, ärtor och spenat i en smord ugnsfast form.

Täck med såsen, strö på riven parmesanost och ströbröd.

Gratinera i ugnen i 10-15 minuter.

Fler liknande recept