
Frittata är en mycket matig italiensk omelett. Och precis som i vanlig omelett, så kan man i en frittata ta det man har hemma.
Frittata är en mycket matig italiensk omelett. Och precis som i vanlig omelett, så kan man i en frittata ta det man har hemma.
200 g champinjoner, skurna i mindre bitar
olivolja
8 ägg
2 dl mjölk (3 %)
1 dl riven parmesanost
½ purjolök, finstrimlad
½ gul eller röd paprika, hackad
4-5 kokta fasta potatisar, skurna i mindre bitar
smör till stekning
färsk basilika
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 150 grader.
Stek svampen i lite olja på hög värme. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem.
Blanda sedan i mjölk och parmesan (tillsätt eventuellt mer mjölk ifall äggblandningen är för tjock).
Blanda i resten av ingredienserna.
Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
När blandningen börjar stelna i kanterna, ställ in den i ugnen i c:a 20-25 minuter.
Servera med färska grönsaker.