Frittata

Frittata är en mycket matig italiensk omelett. Och precis som i vanlig omelett, så kan man i en frittata ta det man har hemma.

Ingredienser (4 portion)

200 g champinjoner, skurna i mindre bitar
olivolja
8 ägg
2 dl mjölk (3 %)
1 dl riven parmesanost
½ purjolök, finstrimlad
½ gul eller röd paprika, hackad
4-5 kokta fasta potatisar, skurna i mindre bitar
smör till stekning
färsk basilika
salt
svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader.

Stek svampen i lite olja på hög värme. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem.

Blanda sedan i mjölk och parmesan (tillsätt eventuellt mer mjölk ifall äggblandningen är för tjock).

Blanda i resten av ingredienserna.

Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.

När blandningen börjar stelna i kanterna, ställ in den i ugnen i c:a 20-25 minuter.

Servera med färska grönsaker.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält