Fläskpannkaka

En enkel maträtt som nästan lagar sig själv. Servera med rårörd lingonsylt.

Ingredienser (4 portion)

400 g rökt sidfläsk
2 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt
½ tsk strösocker
smör

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär det rökta sidfläsket i tärningar och bryn dem i lite smör.

Vispa samman äggen och hälften av mjölken. Tillsätt mjöl, socker och salt. Vispa till en jämn smet. Vispa sedan i den resterande mjölken.

Häll smeten i långpannan med de brynta sidfläsktärningarna.

Grädda fläskpannkakan mitt i ugnen tills den fått en gyllenbrun färg. Det tar 25-30 minuter.

Låt fläskpannkakan svalna lite och skär den därefter i bitar. Servera med lingonsylt.

You May Also Like

1.Markus

Vad ska man ha smöret till?
2.Nettan

Du steker i smöret


* = Obligatoriskt fält