Flädersoppa

Kall soppa med somrig smak som man kan göra hela året om. Flädersoppan kan ätas som den är eller med jordgubbsgrädde.

Ingredienser (6 portion)

4 ½ dl konc. fläderblomssaft
10 dl kallt vatten
3 msk potatismjöl
Jordgubbsgrädde
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
3 dl jordgubbar

Tillagning

Koka upp fläderblomssaft och vatten i en kastrull.

Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.

Ta kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.

Ställ tillbaka kastrullen och låt soppan få ett uppkok.

Häll upp i en skål eller bringare och låt kallna.

Jordgubbsgrädde: Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker.

Spara 6 jordgubbar till dekorationen. Hacka resten och blanda med grädden.

Servering: Häll upp i tallrikar. Klicka i jordgubbsgrädden och toppa med en hel jordgubbe.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält