Kall soppa med somrig smak som man kan göra hela året om. Flädersoppan kan ätas som den är eller med jordgubbsgrädde.
Flädersoppa
Ingredienser (6 portion)
4 ½ dl konc. fläderblomssaft
10 dl kallt vatten
3 msk potatismjöl
Jordgubbsgrädde
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
3 dl jordgubbar
Tillagning
Koka upp fläderblomssaft och vatten i en kastrull.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
Ställ tillbaka kastrullen och låt soppan få ett uppkok.
Häll upp i en skål eller bringare och låt kallna.
Jordgubbsgrädde: Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker.
Spara 6 jordgubbar till dekorationen. Hacka resten och blanda med grädden.
Servering: Häll upp i tallrikar. Klicka i jordgubbsgrädden och toppa med en hel jordgubbe.