
Kall soppa med somrig smak som man kan göra hela året om. Flädersoppan kan ätas som den är eller med jordgubbsgrädde.
Kall soppa med somrig smak som man kan göra hela året om. Flädersoppan kan ätas som den är eller med jordgubbsgrädde.
4 ½ dl konc. fläderblomssaft
10 dl kallt vatten
3 msk potatismjöl
Jordgubbsgrädde
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
3 dl jordgubbar
Koka upp fläderblomssaft och vatten i en kastrull.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
Ställ tillbaka kastrullen och låt soppan få ett uppkok.
Häll upp i en skål eller bringare och låt kallna.
Jordgubbsgrädde: Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker.
Spara 6 jordgubbar till dekorationen. Hacka resten och blanda med grädden.
Servering: Häll upp i tallrikar. Klicka i jordgubbsgrädden och toppa med en hel jordgubbe.