Fisk- och skaldjursburgare

Köp aldrig färdiga burgare – de skall vara hemlagade! Av kött eller viltfärs, eller som här, av fiskfärs.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

400 g torskfärs eller färs av annan vitfisk
200 g laxfärs
1 knippe finskuren gräslök
2 äggulor
1 msk sweet chilisås
smör till stekning
salt och peppar
Till servering
4 hamburgerbröd eller liknande bröd
salladsblad eller späda rödbetsblad
1 liten rödlök
tomat
räksallad

Tillagning

Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet. Forma fyra stora burgare.

Stek dem i en ordentlig klick smör i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida tills de har fin färg och ser färdiga ut.

Grilla bröden som hastigast och lägg på salladsblad, fiskburgare och rödlök i ringar. Toppa med en rejäl klick räksallad och lägg ihop eller lägg upp som på bilden.

Fler liknande recept