Ett god vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen. Det går utmärkt att använda odlad fryst torsk eller hokifilé.
Fisk i ugn med örter
Ingredienser (4 portion)
4 st frysta torskryggsfiléer á 125 g
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
4 tomater
2 burkar creme fraiche franska örter
3 msk vitt vin
olivolja
salt
citronpeppar
1 citron i klyftor
några kvistar färska örter, t.ex. timjan
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader
Olja en ugnsfast form och lägg i fiskfiléerna
Krydda med salt och citronpeppar
Häll över vitt vin
Skär tomaterna i klyftor och lägg dem i formen
Skiva rödlök och vitlök och placera dem ovanpå och bredvid fisken
Avsluta med creme fraiche
Tillaga c:a 25 minuter i ugn
Servera med potatis och citronklyftor. Garnera med färska örter.