Fish and chips

Engelsk nationalrätt. Den rättrogna servera det i tidningspapper, helst från en brittisk tidning.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

400 g filé torsk, kolja eller gös
4 skalade bakpotatisar
3 dl frityrolja
Frityrsmet
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 msk mjölk
2 msk finhackad gräslök
2 krm salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Fish:Blanda ingredienserna till frityrsmeten.

Torka av torskfiléerna på hushållspapper och dela dem i 8 delar.

Vänd torskbitarna i vetemjölet. Doppa dem i smeten en i taget.

Fritera dem gyllene några minuter i olja vid cirka 170 grader.

Chips: Skala och skär potatisen i jämna, ganska långa strimlor c:a ½ centimeter tjocka.

Torka dem torra i handduk. Förfritera några minuter i olja 160-170 grader.

Hetta upp snabbt i 190-gradig olja så att strimlorna får färg strax före serveringen.

Salta.

Servera direkt.

Fler liknande recept