
Engelsk nationalrätt. Den rättrogna servera det i tidningspapper, helst från en brittisk tidning.
400 g filé torsk, kolja eller gös
4 skalade bakpotatisar
3 dl frityrolja
Frityrsmet
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 msk mjölk
2 msk finhackad gräslök
2 krm salt
nymald svartpeppar
Fish:Blanda ingredienserna till frityrsmeten.
Torka av torskfiléerna på hushållspapper och dela dem i 8 delar.
Vänd torskbitarna i vetemjölet. Doppa dem i smeten en i taget.
Fritera dem gyllene några minuter i olja vid cirka 170 grader.
Chips: Skala och skär potatisen i jämna, ganska långa strimlor c:a ½ centimeter tjocka.
Torka dem torra i handduk. Förfritera några minuter i olja 160-170 grader.
Hetta upp snabbt i 190-gradig olja så att strimlorna får färg strax före serveringen.
Salta.
Servera direkt.