Fettuccine Alfredo

Den här rätten komponerades 1914 av Alfredo di Lelio i Rom när han försökte hjälpa sin gravida hustru att få tillbaka aptiten. Denna milda, krämiga pastasås smakar som bäst när den serveras genast efter tillagning.

Ingredienser (4 portion)

400 g fettuccine
50 g smör
3 dl riven parmesanost
3 dl grädde
3 msk hackad persilja, gärna bladpersilja
salt
svartpeppar

Tillagning

Koka pastan enligt anvisningar.

Smält smöret på låg värme i en kastrull.

Tillsätt parmesanost och grädde och låt sjuda under omrörning. Låt såsen tjockna.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Häll såsen över pastan och dekorera med persilja.

You May Also Like

1.Finsmakaren

Jag förmodar att hon fick tillbaka aptiten efter en sådan god måltid. Suveränt gott!
2.Simpa

Historien stämmer, jag googlade.
3.tiffany

Funkar det med mjölk om man inte har grädde???
4.Receptcentralen.se

@Tiffany: Det blir inte lika krämigt och gott. Du kanske kan göra nånslags kompromiss och åtmonstone ta matlagningsgrädde?
5.Lisa

Kan tänka mig att detta blir grymt gott, det är även gott att ånga lite broccoli och blanda i :) Om man inte vill ha den lika festlig, går det utmärkt att blanda ut grädden med lite vatten, minska hälften på osten och ev reda av med majsmjöl för att få den krämig Smaklig måltid :)
6.Lisa

plus att smöret kan mer eller mindre uteslutas, den finns bara med för att smör bär alla andra smaker :)
7.Helso freek

Denna rät är väldig god, och man kan göra alla varianter beroende på vad man blanda i,själv servera jag den med en god rökt skinka småstrimla , men ett tips, avsluta alltid med en ägg gula i en grop i mitten, det ger den perfekta smak och utsende,
8.Ines Di Lelio

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI ROMA” IN ROME, PIAZZA AUGUSTO IMPERATORE 30 With reference of your article I have the pleasure to tell you the history of my grandfather Alfredo Di Lelio, who is the creator of “fettuccine all’Alfredo” in 1908 in restaurant run by his mother Angelina in Rome, Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). Alfredo di Lelio opened the restaurant “Alfredo” in 1914 in Rome, after leaving the restaurant of his mother Angelina. In 1943, during the war, Di Lelio sold the restaurant to others outside his family. In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo" (“Alfredo di Roma”), whose fame in the world has been strengthened by his nephew Alfredo and that now managed by his nephew Ines, with the famous “gold cutlery” (fork and spoon gold) donated in 1927 by two well-known American actors Mary Pickford and Douglas Fairbanks (in gratitude for the hospitality). See also the site of “Il Vero Alfredo” http://www.ilveroalfredo.it, which also contains information on franchising. I must clarify that other restaurants "Alfredo" in Rome do not belong to the family tradition of "Il Vero Alfredo – Alfredo di Roma" in Rome. I inform you that the restaurant “Il Vero Alfredo –Alfredo di Roma” is in the registry of “Historic Shops of Excellence” of the City of Rome Capitale. Best regards Ines Di Lelio


* = Obligatoriskt fält