Enkla revbensspjäll

Maträtt som nästa lagar sig själv. Receptet är tänkt för smala revbensspjäll, vill man ha tjocka revbensspjäll istället så dubblar man bara tiden i ugnen.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

1 kg tunna revbensspjäll
2 tsk salt
2 dl svartvinbärsgelé
½ tsk malen vitpeppar
1 msk flytande honung
2 dl söt svensk senap

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält svartvinbärsgelé, flytande honung och senap långsamt i en kastrull på svag värme.

Gnid in spjället med salt och vitpeppar och pensla med vinbärssås på båda sidor.

Stek spjället i ca 30 minuter timme, lägg sidan med benen uppåt till en början och vänd efter halva tiden. Pensla med såsen några gånger under gräddningen.

Skär upp spjället så att varje bit har ben i mitten.

Servera med kokt potatis och resten av vinbärssåsen.

Fler liknande recept