Enkla kycklingspett som nästan lagar sig själv.
Enkla grillade kycklingspett
Ingredienser (4 portion)
500-600 g kycklingfilé
Marinad
1 dl olivolja
½ dl färskpressad citron
½ dl grovhackad färsk basilika
1 tsk honung
1 tsk salt
nymald svartpeppar
Tillagning
Skär kycklingfilén i avlånga bitar (2-3 st per filé).
Blanda ingredienserna till marinaden.
Lägg kycklingfilén och marianden i en skål. Låt marinera i minst en timme. Vänd på kycklingfiléerna minst en gång under tiden.
Tänd grillen och vänta tills fin het glöd bildats.
Trär upp filéerna på blötlagda träspett eller stålspett.
Grilla kycklingfiléerna i 10-15 minuter. Vänd på dem minst två gånger så de grillas runt om.
Servera med en god kall sås, grönsaker och ris eller potatis.