Enkel teriyakilax

En enkel och smakrik japansk rätt som man lätt svänger ihop hemma. Den som känner sig extra ambitiös gör såklart sin egen teriyakisås.

Ingredienser (4 portion)

4 portionsbitar laxfilé
½ dl teriyakisås
½ msk smör
100 g haricots verts, lätt kokta
½ fänkål
1 röd paprika
1 gul paprika
½ msk pressad lime
1 msk sesamfrö
havssalt
vitpeppar

Tillagning

Strimla paprika och fänkål.

Skär laxen i bitar. Lägg dem i en plastpåse och häll över teriyakisåsen. Låt marinera i 1 timme.

Ta upp laxfiléerna och stek dem i smör ett par min per sida. Salta och peppra.

Fräs upp grönsakerna. Häll limesaft över. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp grönsakerna med fisken ovanpå. Garnera med sesamfrö.

Servera med jasminris och extra teriyakisås.

Fler liknande recept