![](https://receptcentralen.se/wp-content/themes/mysocial-pro/assets/img/no-recipe-image.jpg)
Enklare variant på risotto som görs i ugn. Risotto kan bådeätas som tillbehör till kött eller fisk eller som förrätt eller lättare lunch.
Enklare variant på risotto som görs i ugn. Risotto kan bådeätas som tillbehör till kött eller fisk eller som förrätt eller lättare lunch.
250 g hackat rökt sidfläsk
1 hackad gul lök
25 g smör
300 g risottoris (avorioris, arborioris, vialone nano eller carnaroliris)
¾ dl torrt vitt vin
150 g halverade körsbärstomater
7 dl varm hönsbuljong (7 dl vatten kokas med 1 ½ buljongtärning)
50 g riven parmesan
Värm ugnen till 200 grader (180 om man har varmluft).
Stek sidfläsket i en ugnssäker gryta eller kastrull på spisen i 3-5 minuter tills gyllene och frasigt.
Rör i lök och smör och koka i 3-4 minuter tills den mjuknat.
Häll i riset och blanda väl.
Häll över vinet och koka i 2 minuter tills det absorberats.
Tillsätt körsbärstomater och varm buljong och låt koka upp.
Täck med lock, ställ in i ugnen och grädda i 18-20 minuter.
Rör ner det mesta av parmesanen och servera resten till.