Enkel marinerad kyckling

En enkelt och gott sätt att marinera kycklingbröstfiléer på. Servera den marinerade kycklingen med rödvinssås och potatiskaka.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

6 kycklingbröstfiléer
Marinad
¾ dl olivolja
saften av 1 citron
2-3 hackade vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
Tillbehör
6 morötter
300 g gröna bönor

Tillagning

Halvera kycklingfiléerna och lägg i en skål.

Blanda ingredienserna till marinaden och häll det över filéerna. Låt marinera minst 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader.

Stek kycklingen i het panna till den har fått fin färg och halvt genomstekt.

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och stek klart i ugnen i c:a 10 minuter.

Skala och skär morötterna. Koka i lättsaltat vatten i c:a 10 minuter. Lägg i bönorna och koka i 5 minuter till.

Servera kycklingbröst och kokta grönsaker med rödvinsås och potatiskaka.

Fler liknande recept