En enkelt och gott sätt att marinera kycklingbröstfiléer på. Servera den marinerade kycklingen med rödvinssås och potatiskaka.
Enkel marinerad kyckling
Ingredienser (6 portion)
6 kycklingbröstfiléer
Marinad
¾ dl olivolja
saften av 1 citron
2-3 hackade vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
Tillbehör
6 morötter
300 g gröna bönor
Tillagning
Halvera kycklingfiléerna och lägg i en skål.
Blanda ingredienserna till marinaden och häll det över filéerna. Låt marinera minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek kycklingen i het panna till den har fått fin färg och halvt genomstekt.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och stek klart i ugnen i c:a 10 minuter.
Skala och skär morötterna. Koka i lättsaltat vatten i c:a 10 minuter. Lägg i bönorna och koka i 5 minuter till.
Servera kycklingbröst och kokta grönsaker med rödvinsås och potatiskaka.