
En enkelt och gott sätt att marinera kycklingbröstfiléer på. Servera den marinerade kycklingen med rödvinssås och potatiskaka.
En enkelt och gott sätt att marinera kycklingbröstfiléer på. Servera den marinerade kycklingen med rödvinssås och potatiskaka.
6 kycklingbröstfiléer
Marinad
¾ dl olivolja
saften av 1 citron
2-3 hackade vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
Tillbehör
6 morötter
300 g gröna bönor
Halvera kycklingfiléerna och lägg i en skål.
Blanda ingredienserna till marinaden och häll det över filéerna. Låt marinera minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek kycklingen i het panna till den har fått fin färg och halvt genomstekt.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och stek klart i ugnen i c:a 10 minuter.
Skala och skär morötterna. Koka i lättsaltat vatten i c:a 10 minuter. Lägg i bönorna och koka i 5 minuter till.
Servera kycklingbröst och kokta grönsaker med rödvinsås och potatiskaka.