
En enkel täckt kycklingpaj. Det går bra att frysa in kycklingpajen om det blir något över.
Pajdeg
225 smör
5 dl vetemjöl
3-4 msk kallt vatten
Fyllning
1 grillkyckling
200 g rökt skinka, tärnad
1 purjolök, skivad
2 gula paprikor, tärnade
smör
150-200 g riven ost
1 ägg
Kör smör och mjöl i en mixer. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
Lägg in degen i plastfilm i kylen 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Rensa köttet från kycklingen och hacka det i mindre bitar.
Fräs purjon och paprikorna mjuka i en panna och blanda ner kyckling och skinka. Låt svalna.
Kavla ut degen till två stora plattor.
Lägg den ena plattan i botten på en pajform.
Blanda osten med röran och lägg allt i en ugnsform.
Kavla ut degen till ett lock som täcker formen.
Restdegen kan användas till dekoration.
Stick några lufthål i locket.
Pensla ytan med det uppvispade ägget.
Grädda pajen mitt i ugnen c:a 20-30 minuter.