
En enkel täckt kycklingpaj. Det går bra att frysa in kycklingpajen om det blir något över.
En enkel täckt kycklingpaj. Det går bra att frysa in kycklingpajen om det blir något över.
Pajdeg
225 smör
5 dl vetemjöl
3-4 msk kallt vatten
Fyllning
1 grillkyckling
200 g rökt skinka, tärnad
1 purjolök, skivad
2 gula paprikor, tärnade
smör
150-200 g riven ost
1 ägg
Kör smör och mjöl i en mixer. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
Lägg in degen i plastfilm i kylen 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Rensa köttet från kycklingen och hacka det i mindre bitar.
Fräs purjon och paprikorna mjuka i en panna och blanda ner kyckling och skinka. Låt svalna.
Kavla ut degen till två stora plattor.
Lägg den ena plattan i botten på en pajform.
Blanda osten med röran och lägg allt i en ugnsform.
Kavla ut degen till ett lock som täcker formen.
Restdegen kan användas till dekoration.
Stick några lufthål i locket.
Pensla ytan med det uppvispade ägget.
Grädda pajen mitt i ugnen c:a 20-30 minuter.