Enkel kycklingpaj

En enkel täckt kycklingpaj. Det går bra att frysa in kycklingpajen om det blir något över.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

Pajdeg
225 smör
5 dl vetemjöl
3-4 msk kallt vatten
Fyllning
1 grillkyckling
200 g rökt skinka, tärnad
1 purjolök, skivad
2 gula paprikor, tärnade
smör
150-200 g riven ost
1 ägg

Tillagning

Kör smör och mjöl i en mixer. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.

Lägg in degen i plastfilm i kylen 1 timme.

Sätt ugnen på 225 grader.

Rensa köttet från kycklingen och hacka det i mindre bitar.

Fräs purjon och paprikorna mjuka i en panna och blanda ner kyckling och skinka. Låt svalna.

Kavla ut degen till två stora plattor.

Lägg den ena plattan i botten på en pajform.

Blanda osten med röran och lägg allt i en ugnsform.

Kavla ut degen till ett lock som täcker formen.

Restdegen kan användas till dekoration.

Stick några lufthål i locket.

Pensla ytan med det uppvispade ägget.

Grädda pajen mitt i ugnen c:a 20-30 minuter.

Fler liknande recept