Det här är en snabb, god och enkel vardagsrätt, som tar tillvara det faktum att citrusfrukter och kyckling är en bra kombination.
Enkel citruskyckling
Ingredienser (4 portion)
500 g kycklingfilé
½ lime
¼ citron
smör
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
½ smulad hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk svensk honung
persilja
ris
Tillagning
Koka fyra portioner ris.
Tvätta limen och citronen. Riv skalet och pressa ur saften.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem i smör ca 5 minuter per sida. Salta och peppra.
Lägg över filéerna i en tjockbottnad kastrull. Häll över citrussaften och det rivna skalet.
Vispa ihop crème fraiche, vatten, hönsbuljongtärning, honung och soja. Häll allt över filéerna. Låt koka några minuter på svag värme. Servera med ris och persilja.