
Hemlagad Chicken Kievs behöver inte innebära timmar i köket. Detta är en enkel och snabb variant på klassikern Chicken Kiev.
Hemlagad Chicken Kievs behöver inte innebära timmar i köket. Detta är en enkel och snabb variant på klassikern Chicken Kiev.
6 vitlöksklyftor varav 2 skalade
en liten bukett bladpersilja
100 g färsk ströbröd
1 tsk salt
nymald svartpeppar
4 skinn- och benfria kycklingbröst
4 msk mjukost med vitlök- & ört-smak
2 msk olivolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa 2 skalade vitlöksklyftor, persilja och 2 tsk olivolja i en matberedare.
Tillsätt ströbröd och kryddor innan pulserande kort att blanda.
Skär en skåra (ungefär tumlängd) i den fetasidan på varje kycklingbröst. Skeda i ¼ av mjukosten i varje hål och tryck ihop kanterna. Smörj kycklingbrösten med olja och klappa på ört- och brödblandningen.
Placera kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Sprid ut de återstående oskalade vitlöksklyftor och ringla över resten av oljan.
Grädda i 20-25 minuter tills kycklingen är färdiggräddad.
Pressa ut den mjuka, rostad vitlök och servera med kycklingen.