En klassisk rätt som kan varieras i det oändliga. Det här receptet innehåller de vanligaste ingredienserna kyckling, knaperstekt bacon och sallad.
Club sandwich
Ingredienser (4 portion)
8 skivor formfranska
2-3 kycklingfiléer
2 pkt bacon
2 tomater
1 röd lök
4 salladsblad
Dressing
1 dl creme fraiche
1 msk fransk senap
Tillagning
Knaperstek bacon och låt den rinna av på hushållspapper
Stek kycklingfiléerna i smör och olja så att de får en fin stekyta. Skär kycklingen i 1 cm tunna skivor.
Rosta formfranskan
Rör ihop creme fraiche och fransk senap och smaka av med salt, peppar och ev. lite pressad citron.
Bygg club sandwichen: börja med salladsblad, fortsätt med skivad rödlök och tomatskivor. Lägg sedan på kyckling och bacon. Ringla över dressingen och toppa med brödbit.
Stick en lång tandpetare eller trästicka genom smörgåsarna.