Broccolisoppa med Västerbottensost-flarn

Fräsch vardagssoppa som även passar till fest, kanske med en halstrad pilgrimsmussla? Ostflarn passar bra till många rätter, kalla som varma.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

300 g broccoli, färsk eller fryst
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
1 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 dl Västerbottensost, riven
1 röd chilifrukt, hackad
salt och vitpeppar
1 dl crème fraiche
1 dl pistaschnötter, hackade

Tillagning

Koka broccoli och vitlök 15 minuter i vatten, grädde och buljong. Sätt ugnen på 150 grader.

Sprid ut 4 avlånga högar av ost blandad med chili på bakplåtspapper. Grädda 5-10 minuter tills osten börjar få färg. Ta ut och låt svalna. Jämna till kanterna med en kniv innan osten stelnat helt.

Mixa soppan med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera med ostflarn, en klick crème fraiche och strö över pistaschnötter.

Fler liknande recept