Fräsch vardagssoppa som även passar till fest, kanske med en halstrad pilgrimsmussla? Ostflarn passar bra till många rätter, kalla som varma.
Broccolisoppa med Västerbottensost-flarn
Ingredienser (4 portion)
300 g broccoli, färsk eller fryst
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
1 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 dl Västerbottensost, riven
1 röd chilifrukt, hackad
salt och vitpeppar
1 dl crème fraiche
1 dl pistaschnötter, hackade
Tillagning
Koka broccoli och vitlök 15 minuter i vatten, grädde och buljong. Sätt ugnen på 150 grader.
Sprid ut 4 avlånga högar av ost blandad med chili på bakplåtspapper. Grädda 5-10 minuter tills osten börjar få färg. Ta ut och låt svalna. Jämna till kanterna med en kniv innan osten stelnat helt.
Mixa soppan med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera med ostflarn, en klick crème fraiche och strö över pistaschnötter.