Snabb och enkel vardagsrätt med broccoli och kassler. Ät som den är eller servcera med ris.
Broccoligratäng med kassler
Ingredienser (4 portion)
500 g färsk broccoli
smör
1 gul lök
4 dl vispgrädde
500 g kassler
2 dl riven ost, gärna grevé
salt
nymald svartpeppar
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla kasslern grovt, Skär broccolin i stora bitar.
Koka upp vatten och koka broccolin lätt i saltat vatten, ca 3-4 minuter. Låt rinna av.
Smörj en ugnsfast form och lägg i broccolin.
Hetta en rejäl klick smör i stekpanna. Hacka gul lök och fräs tills den blir mjuk. Tillsätt grädden.
Lägg i strimlad kassler, ost och kryddor och låt såsen koka ihop på svag värme ca 5 minuter.
Häll såsen över broccolin. Gratinera i ugn 225 grader ca 15 minuter.